The Sound of Colour #1 > Γιάννης Αναστασάκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης & Θοδωρής Ρέλλος + Ερατώ Τζαβάρα

The Sound of Colour #1

Γιάννης Αναστασάκης featuring Νίκος Σιδηροκαστρίτης & Θοδωρής Ρέλλος | visuals: Ερατώ Τζαβάρα

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 | 21.00 | γενική είσοδος: 5 ευρώ

 

Μία Παρασκευή κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Πρώτοι προσκεκλημένοι, ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης (drums) και ο Θοδωρής Ρέλλος (βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο, κείμενα) έρχονται να αυτοσχεδιάσουν με μουσική και απαγγελία σε κείμενα του Philip Dick και η Ερατώ Τζαβάρα να δημιουργήσει τα visuals.

 

Γιάννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα «επιτρεπτά» όρια. Ως μέλος του ντουέτου Εlektronik Mediation μαζί με την εικαστικό Nτενίζ Αγγελάκη, δημιουργούν παραστάσεις οι οποίες είναι μια μοναδική εμπειρία καθώς μπορεί να βιώσει κανείς τη δύναμη της σύμπραξης μεταξύ των δύο διαφορετικών τεχνών, καθώς και τη δύναμη του αυτοσχεδιασμού. Στις τελευταίες τους παραστάσεις συνεργάζονται αυτοσχεδιαστικά με τον Θοδωρή Ρέλλο (βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο), τον Αντρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα), Χάρη Λαμπράκη (νέυ) και το Νίκο Σιδηροκαστρίτη (drums). Το Μάρτιο του ’14 συνεργάστηκαν επί σκηνής με το νορβηγό Arve Henriksen και τον Μάιο του ’15 παρουσίασαν τη δουλειά τους στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Έχουν κυκλοφορήσει τρία αλμπουμ και έχουν δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο, Νορβηγία, Ολλανδία και Τουρκία.

 

Θοδωρής Ρέλλος

Ο Θοδωρής Ρέλλος είναι ένας από τους μουσικούς που καθόρισαν (και καθορίζουν) τον ήχο της ελληνικής τζαζ, τα τελευταία 25 χρόνια. Μέσα αλλά και έξω από τους Mode Plagal, ο ήχος του Θοδωρή Ρέλλου είναι συνυφασμένος με μερικές από τις πιο δημιουργικές στιγμές της σύγχρονης «ζωντανής» τζαζ αλλά και πειραματικής σκηνής και βεβαίως της ανάλογης δισκογραφίας.

 

Νίκος Σιδηροκαστρίτης

Ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης είναι από τους σπουδαιότερους jazz drummers στην Ελλάδα, μέλος του “Χάρης Λαμπράκης quartet” και του “Haig Yazdjian group”, και χαρακτηρίζεται από μια μοναδική προσέγγιση και το ιδιαίτερο παίξιμό του στα τύμπανα.

 

Eρατώ Τζαβάρα

Η Ερατώ Τζαβάρα εργάζεται στα ψηφιακά πολυμέσα και το video design με συνεργάτες μουσικούς και χορογράφους, ερευνώντας την πλαστικότητα του video στο χώρο και τη χρήση του σε συνδυασμό με τις ζωντανές τέχνες. Με αφετηρία τη φωτογραφία και το κολάζ, συνθέτει ζωντανά διαφορετικές τεχνικές και πηγές εικόνας όπως το ψηφιακό animation, το live feed, αρχειακό υλικό και προ-μαγνητοσκοπημένο video.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες και οπτικο-ακουστικό υλικό:

http://l.facebook.com/l/7AQHbdXcvAQH0Q0sq1vLkfKE9AmVzc3HlnH2K0cLMirG-ew/www.jannisanastasakis.com

www.elektronikmeditation.com

https://www.youtube.com/watch?v=d_Z8mBrzGMY

https://soundcloud.com/elektronikmeditation/sets/featuring-harris-lambrakis

Eνδεικτικά βίντεο του project:

https://l.facebook.com/l/MAQFiRmjHAQFRc6_B2mWZruxgja_DouyyIM2RY4DEkLfV-A/https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DBvv4foIa4KQ

https://l.facebook.com/l/yAQGv6nThAQFxAvusyxqQmaI5Bca0l1aean1_L0IGqnNDLQ/https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DTqku1OcaFck

 

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα

Τ: 213 00 40 496

Κ: 69 45 34 84 45

Ώρες τηλεφωνικών κρατήσεων: 11:00-14:00 και 18:00-21:00

email: info@polychorosket.gr

Πρόσβαση

Αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα

Λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8

Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4

ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια)

Χάρτης: https://goo.gl/AJP0SG

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “The Sound of Colour #1 > Γιάννης Αναστασάκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης & Θοδωρής Ρέλλος + Ερατώ Τζαβάρα

Τα σχόλια είναι κλειστά.